μπυραρίες

Επιστροφή
 
+ + -
Otto Dix
Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

 

 

To Otto Dix λειτούργησε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 1994. Δημιουργήθηκε από μια παρέα φίλων που πίστευαν ότι έλειπε ένας τέτοιος χώρος από τη Θεσσαλονίκη.


Η μπυραρία πήρε το όνομά της από τον Γερμανό ζωγράφο Otto Dix, έχοντας σαν σκοπό να φέρει σε επαφή τον κόσμο της μπύρας με το έργο του. Έτσι ολόκληρος ο χώρος διακοσμήθηκε με πίνακές του.


Το Otto Dix σχεδιάστηκε με στόχο να ξυπνήσει μνήμες από την αισθητική της μεσοπολεμικής αστικής Θεσσαλονίκης. Η αντιμετώπιση αυτή, συνεπής με την εποχή του ζωγράφου, δεν προσπάθησε να αναβιώσει μουσειακά τη συγκεκριμένη περίδο αλλά να μεταδώσει το πνεύμα της μέσα από την επιλογή των κατάλληλων αποχρώσεων και υλικών.


Έτσι η προσδοκία για ένα διαχρονικό χώρο, ζεστό και ευχάριστο, εκφράζεται με άφθονο ξύλο, σκουροπράσινες επιφάνειες και διακριτική χρήση μπρούντζου, χωρίς όμως άλλα φήμερα στοιχεία που θα μπορούσαν γρήγορα να γίνουν βαρετά.


Στο κέντρο του ισογείου βρίσκεται το μπαρ, μήκους 19 μέτρων, φτιαγμένο από μασίφ λουστραρισμένο ξύλο, όπου οι "πιστοί" του ποτού μπορούν να απολαύσουν με ιδιαίτερη άνεση και το φαγητό τους.


Δοκιμάστε λοιπόν μία από τις διαφορετικές ποικιλίες στις μπύρες μας, γευθείτε μερικές από τις γαστρονομικές συνοδείες τους και ελάτε κάποια Παρασκευή βράδυ να ακούσουμε ζωντανή ποιοτική ροκ ή τζαζ μουσική.


Εμείς απλώς ελπίζουμε ότι θα συμφωνήσετε μαζί μας, διαπιστώνοντας ότι ένας τέτοιος χώρος πραγματικά έλειπε από την πόλη!

Ωράριο: 20:00 μέχρι αργά το βράδυ

Η ώρα της μπύρας: 66 εμφιαλωμένες και 4 βαρέλι

Ιδιαίτερη πρόταση: Όλα τα κρύα πιάτα αλλά και τα λουκάνικα του

Τιμή: Κατά προσέγγιση από 10€-15€ το άτομο 


Περιοχή

Κέντρο 


Διεύθυνση

Βασιλέως Γεωργίου 44 


Τηλέφωνο

2310 868618

Επιστροφή