διεθνής κουζίνα

Επιστροφή
 
+ + -
La Pasteria
Τρίτη 12 Μαΐου 2015

 

 

 Η άφιξη του στη Θεσσαλονίκη είναι η γευστική είδηση των ημερών. Το εστιατόριο που ξέρει τόσο καλά την ιταλική κουζίνα μας υποδέχθηκε στο Mediterranean Cosmos και εμείς δε χάσαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις προτάσεις του. Φυσικά, αυτό δε συνέβη μόνο μία φορά αφού τόσο οι γεύσεις όσο και ο χώρος σε προσελκύουν με έναν δικό τους ιδιαίτερο τρόπο για να γευματίσεις είτε το μεσημέρι είτε με την παρέα σου το βράδυ μετά από αγορές ή σινεμά; 

La Pasteria_Θεσσαλονίκη_a.jpg 

Πήραμε στα χέρια μας το μενού και μας δημιουργήθηκε η διάθεση να δοκιμάσουμε ό,τι βλέπαμε. Γι’ αυτό σας λέμε ότι δεν έφτανε μόνο μία επίσκεψη. Ο γνωστός και βραβευμένος chef Ettore Botrini έχει δημιουργήσει ένα μενού που συνδυάζει παραδοσιακές ιταλικές συνταγές, νέες συνθέσεις υλικών αλλά και την παρουσία ελληνικών προϊόντων. Από τα ορεκτικά και τις σαλάτες δοκιμάσαμε Insalata del Popolo (πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο, αμύγδαλο φιλέ, παρμεζάνα και βινεγκρέτ μελιού) αλλά και την Verde del Pastore (ρόκα, μαρούλι, σπανάκι και φρεσκοψημένο μανούρι με σως από μπαλσάμικο και λιαστή τομάτα) ενώ από τα ορεκτικά προτείνουμε Arancini Funghi Porcini, που είναι κροκέτες από ριζότο με ποικιλία μανιταριών και σος aioli, αρωματισμένη με τομάτα. Φυσικά δε λείπουν και οι επιλογές σε ριζότο με παραδοσιακές συνταγές που δεν περνούν απαρατήρητες. Εμείς επιλέξαμε το Formaggio con Ragu (με μοσχαρίσιο ραγού, τυρί και καπνιστή πάπρικα). Περνώντας στα ζυμαρικά, μας άρεσε η ιδέα ότι μπορούσαμε να τα επιλέξουμε ως πρώτο πιάτο ή ως κυρίως (ανάλογα με το πόση pasta θέλουμε). Σταθήκαμε σε τρεις ιδιαίτερες επιλογές: το Pollo con Gremolata (pasta με φιλετάκια κοτόπουλο σε pesto μαιντανού, σκόρδο και λεμόνι), τη Salsiccia Cantanzaro (χωριάτικο λουκάνικο salsiccia, με φρέσκο κολοκύθι και ελαφριά κρέμα λεμόνι) και το Ravioli alla Fiorentina, τα φρέσκα ραβιόλια γεμιστά με σπανάκι και ρικότα και σάλτσα από κρέμα γάλακτος και τρούφα. Φυσικά στα κυρίως πιάτα θα συναντήσετε και επιλογές από κρέας και ψάρι. Έτσι μια Tagliata (entrecote από μοσχάρι κομμένο σε φιλετάκια) είναι πάντα μια καλή ιδέα, όπως και τα Scaloppine Scamorza e Barolo (ψαρονέφρι με σάλτσα από κόκκινο κρασί). Τέλος, η pizza με τη χαρακτηριστική λεπτή ζύμη είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι μας. Τα κομμάτια από μία Pizza Mascarpone e Prosciutto Affumicato (με μασκαρπόνε, τομάτα και καπνιστό ζαμπόν) και μία Scamorza Prosciutto (με καπνιστό τυρί scamorza και φρεσκοκομμένο prosciutto Πάρμας) έγιναν αντικείμενα διεκδίκησης από την παρέα μας. Όσο για το επιδόρπιο, προτείνουμε ανεπιφύλακτα την Tiramisu Classico ενώ ιδιαίτερη πρόταση αποτελεί το Luna di Cioccolato, ένα γλυκό calzone γεμιστό με σοκολάτα και μασκαρπόνε, που σερβίρεται για δύο άτομα. Η λίστα των κρασιών έχει πολλές και καλές επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα και κάποιες ιταλικές ετικέτες, που σίγουρα θα συνδυαστούν εξαιρετικά με όποιο συνδυασμό γεύσεων επιλέξετε ενώ μία πολύ καλή ιδέα είναι να απολαύσετε ένα cocktail ως απεριτίφ ή μετά το γεύμα σας ή να καθίσετε στο εντυπωσιακό bar ολοκληρώνοντας τη γευστική σας περιήγηση. Ένα άλλο ιδιαίτερο γνώρισμα στο La Pasteria είναι η La Groceria, ένα corner, όπου θα βρείτε αυθεντικά ιταλικά προϊόντα, τα οποία μπορείτε να πάρετε στο σπίτι, για να αποκτήσει και η μαγειρική σας ιδιαίτερες γεύσεις. Τι θα λέγατε για λάδι ή μέλι από μαύρη τρούφα, για dips με σπάνιες συνταγές για χειροποίητα ζυμαρικά και σάλτσες, όπως μια amatriciana. Εμείς δεν ξέραμε τι να πρωτοδιαλέξουμε.
Πολλές, λοιπόν, επιλογές για όλες τις ημέρες, για μια απλή βόλτα γα φαγητό, για μια επαγγελματική συνάντηση, για γεύμα με την οικογένεια, για μια ρομαντική βραδιά, για ένα γιορτινό τραπέζι.
 
la pasteria 19_a.jpg

TIP
Μπορείτε να δοκιμάστε 3 ολοκληρωμένα και οικονομικά menu 3 πιάτων: 

Classico με 12€
Speciale 15€
Esclusivo με 18€. 


Περιοχή
Mediterranean Cosmos 

Διεύθυνση
11ο χλμ. Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης / Ν. Μουδανιών 

Τηλέφωνο
2310472262 

Facebook: https://www.facebook.com/lapasteria?fref=ts

Επιστροφή