Το περιβάλλον στην Παπαρούνα σε προδιαθέτει για να απολαύσεις το φαγητό σου. Χρώματα, επιλεγμένη μουσική (δε λείπουν και τα live) και πάντα υποδοχή με χαμόγελο. Αυτή είναι η ατμόσφαιρα που σε οδηγεί στο τραπέζι, όπου η συνέχεια είναι πεντανόστιμη. Η ανανέωση του μενού ήταν ο λόγος που βρεθήκαμε εκεί. Άλλωστε πάντοτε παρακολουθούμε τις προτάσεις του συγκεκριμένου εστιατορίου καθώς μόνο τυχαίες δεν είναι. Ακολουθούν κάθε φορά ένα σκεπτικό, μία «φιλοσοφία». Αυτή τη φορά συναντήσαμε ορεκτικά, κυρίως πιάτα και σαλάτες με ποικιλία προϊόντων από όλη την Ελλάδα με μία fusion πινελιά, όπου έκρινε ο chef, Φρίξος Τσαπόπουλος.Μπορείτε να ξεκινήσετε με τυριά, που αποτελούν χωριστό μέρος του καταλόγου και προέρχονται από διάφορες περιοχές της χώρες ή να περάσετε στα ορεκτικά, όπου και εκεί ή μία πρότασή μας είναι το Κεφαλοτύρι Σαγανάκι. Σερβίρεται πάνω σε «χώμα» από ντάκο με καραμελωμένα κάσιους και ολοκληρώνεται με μαρμελάδα μάνγκο και πιπεράκι τσίλι. Ο συνδυασμός αλμυρού και γλυκού αλλάζει τη συνηθισμένη γεύση για το σαγανάκι.
Κεφαλοτύρι ΣαγανάκιΜία ακόμη επιλογή από τα ορεκτικά είναι το Ταρτάρ Κιτρινόπτερου Τόνου. Το νόστιμο φιλέτο του ψαριού συναντά φρέσκα μυρωδικά, ανθό αλατιού και μαριναρισμένο κολοκυθάκι με βασιλικό και lime. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.
Ταρτάρ ΤόνουΠερνώντας στα κυρίως πιάτα, δε θα μπορούσαμε να μην προσέξουμε τον Αποδομημένο Μουσακά που εκτός από τα βασικά υλικά έχει προσθήκη φινόκιο, μπεσαμέλ mojito και κρέμα φέτας.
Αποδομημένος ΜουσακάςΘα σταθούμε επίσης και σε δύο πιάτα κρεατικών, το Γεμιστό Αρνάκι με χόρτα και φέτα που εμπλουτίζεται γευστικά με τη σάλτσα στιφάδου και γαρνίρεται με κοκκάρι και πατατούλες κονφί.
Αρνάκι ΓεμιστόΤο δεύτερο πιάτο είναι τα Χοιρινά Φιλετάκια που έχουν μαριναριστεί με πάπρικα και κάρδαμο και συνοδεύονται από κρέμα με καπνιστό τυρί Μετσόβου και σχοινόπρασο και χειροποίητα νιόκι γλυκοπατάτας με θυμάρι, που πραγματικά αλλάζουν τη γευστική δομή του πιάτου.
Χοιρινά ΦιλετάκιαΥπάρχουν φυσικά και πιάτα θαλασσινών και ψαριού, είπαμε ήδη για το ταρτάρ τόνου, από τα οποία δοκιμάσαμε Φιλέτο Λαβράκι γεμιστό με μους σολομού κι άνηθο, που σερβίρεται με baby πατάτες κονφί και κρέμα μπρόκολου. Δύο πλούσια σε γεύση ψάρια συναντήθηκαν και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.
Φιλέτο ΛαβράκιΤο γεύμα μας ολοκληρώθηκε με δύο επιλογές από το επιδόρπιο, γευστικές και ελαφριές. Απολαύσαμε Πανακότα, αρωματισμένη με βανίλια, ζελέ φράουλα, κρέμα αμυγδάλου και παραδοσιακό παστέλι και Σορμπέ Αχλαδιού με μαύρο ρούμι.
ΠανακόταΈνα τόσο προσεγμένο μενού δε θα μπορούσε να μην συνοδεύεται και από μία αντίστοιχα καλά ενημερωμένη λίστα κρασιών. Στην Παπαρούνα ανέκαθεν οι επιλογές κρασιού είναι εναρμονισμένες με τις γεύσεις και μπορούν να ανταποκριθούν σε όλες τις απαιτήσεις.
Το ανανεωμένο μενού, λοιπόν, σας περιμένει και αξίζει να το εξερευνήσετε ενώ κάθε εβδομάδα υπάρχουν και επιπλέον προτάσεις πιάτων (ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως) που ισχύουν για την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο.
Παπαρούνα
Wine Bar – Restaurant
Περιοχή
Κέντρο
Διεύθυνση
Παγγαίου 4 και Δόξης, Κάτω Λαδάδικα
Πηγή : biscotto.gr