εστιατόρια

Επιστροφή
 
+ + -
Αγιολί
Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

 

 

Ένας ξεχωριστός χώρος χιλίων τετραγωνικών μέτρων σε δύο επίπεδα, ο οποίος λειτουργεί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 μετά τα μεσάνυχτα, συνδυάζει ιδανικά πολλά και διαφορετικά ενδιαφέροντα με ξεχωριστές ιδιαιτερότητες για το καθ΄ ένα από αυτά. To όνομα του είναι «Αγιολί» – προέρχεται από την γαλλική λέξη ail (=σκόρδο) και εκφράζει μια σάλτσα που κάνουν στη νότια Γαλλία με σκόρδο και λάδι!

 

Το «Αγιολί» περιλαμβάνει μπυραρία με όλες τις σχεδόν τις μπύρες Ελληνικής παραγωγής και φυσικά, τα προϊόντα των μικροζυθοποιείων (σχετικό είναι το άρθρο μας 28ης Ιανουαρίου 2014 «Το πανόραμα της ελληνικής αγοράς μπύρας το 2013»), ουζερί (με πληθώρα αποσταγμάτων της Ελληνικής παραγωγής) και εστιατόριο (με πλούσιο κατάλογο ετικετών από τον μυθικό Ελληνικό αμπελώνα και διαφορετικές επιλογές σε ποτήρι) – καθ΄ ένα με τον δική του, ιδιαίτερη προσωπικότητα, άποψη και φαντασία, αποτελώντας κυριολεκτικό «μαγνήτη» για τους Θεσσαλονικείς αλλά και τους επισκέπτες της συμπρωτεύουσας.

 
Επειδή όμως συνήθως, πίσω από μια πετυχημένη δουλειά βρίσκονται σοβαροί και δραστήριοι δημιουργοί, ας δούμε ποιοι είναι οι βασικοί συντελεστές της επιτυχίας του «Αγιολί»: Ιδιοκτήτης, ο Γιώργος Κώστογλου με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της μαζικής εστίασης (στο παρελθόν ασχολήθηκε με τα «Ζύθος», «Patafritas» και «Besty’s», ενώ το εστιατόριο «Αγιολί» έχει τιμηθεί με τρία βραβεία Gourmet) και σεφ ο Τάσος Βασιλειάδης από τότε που το «Αγιολί» λειτουργούσε στο ισόγειο του ξενοδοχείου Εlectra Palace της πλατείας Αριστοτέλους πριν μεταφερθεί, τον Απρίλιο του 2012, στην σημερινή του θέση στην Λεωφόρο Νίκης, με θέα τον Θερμαϊκό.

 


 

 

Το εστιατόριο «Αγιολί», στον πρώτο όροφο του μεγάλου χώρου (ανοικτό από τις 1 το μεσημέρι μέχρι τις 1 μετά τα μεσάνυχτα), κέρδισε την φήμη του χάρις στην κουζίνα του, με μεσογειακό και ελληνικό προσανατολισμό, η οποία στηρίζεται στην άριστη ποιότητα των πρώτων υλών και στην δημιουργική φαντασία που προσφέρουν τα διάφορα πιάτα του με πληθώρα επιλογών – όλα μαγειρεμένα με μεράκι. Οι τιμές όχι μόνο προσαρμοσμένες στις ανάγκες της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας (ορεκτικά από 4,5 έως 9,5 Ευρώ και κυρίως πιάτα από 6,5 έως 20 Ευρώ), αλλά η «δημιουργική φαντασία» επεκτείνεται και πέρα από την κουζίνα: Υπάρχουν 6 διαφορετικά μενού τριών πιάτων με τιμές από 15 έως 21 Ευρώ με το κρασί, menu fun  από Κυριακή έως Πέμπτη, μετά τις 7 το απόγευμα στην τιμή των 11,90 Ευρώ, ειδικό παιδικό μενού, ενώ κάθε Τρίτη βράδυ, το «Αγιολί» συμμετέχει στο Food Festival της Θεσσαλονίκης, προσφέροντας στους καλοφαγάδες δύο διαφορετικά μενού των 10 Ευρώ το κάθε ένα!

 


Από τους πιο εµπνευσµένους χώρους της πόλης
, το Αγιολί, σε προνοµιακή θέση στη Λεωφ. Νίκης, µοιάζει µε πολυχώρο που ταξιδεύει τις αισθήσεις. Τόσο το ουζερί, όσο και το παραµυθένιο εστιατόριο στον πάνω όροφο ξεχωρίζουν στα σηµεία. Στο µεν πρώτο, µε φόντο τη θάλασσα, θα γευτείτε µια υπέροχη ποικιλία από εκλεπτυσµένους ουζοµεζέδες, ενώ στο δεύτερο, σε ένα άκρως ροµαντικό περιβάλλον, θα απολαύσετε πιάτα µεσογειακής κουζίνας σε εκρηκτικούς συνδυασµούς. Μη χάσετε τα µουσικά ταξίδια µε ατµοσφαιρικά lives. Στα συν τα προσιτά µενού.


Από €15 το εστιατόριο και από €8 το ουζερί. Καθηµερινά 12:00-01:00. (Λεωφ. Νίκης 15 & Πλουτάρχου, τηλ. 2310 262888)

 

 

 

Πηγή: analyst.gr


Επιστροφή