δραστηριότητες

Επιστροφή
 
+ + -
Πάρκο Δεινοσαύρων
Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

 

 

 Στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, το Πάρκο Δεινοσαύρων και το Μουσείο Μαμούθ λειτουργούν από το 2008, αποτελώντας μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για να περάσετε μια ημέρα με τους λιλιπούτειους συνοδούς σας.

Σε μια έκταση 4 στρεμμάτων, θα έχετε τη δυνατότητα να παρατηρήσετε από κοντά ομοιώματα και απολιθώματα που μετρούν χιλιάδες χρόνια, στη μεγαλύτερη έκθεση δεινοσαύρων σε φυσικό μέγεθος σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στο περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν μια λίμνη και καταρράχτες.

Εκτός του Πάρκου Δεινοσαύρων, στη συνολική έκταση 30 στρεμμάτων θα συναντήσετε το Σπήλαιο Εξέλιξης –ομοίωμα πραγματικού σπηλαίου όπου παρουσιάζεται η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους με συλλογές από εργαλεία, απολιθώματα και βραχογραφίες– το Μουσείο Μαμούθ –η πρώτη προσπάθεια στη χώρα όπου εκτίθενται πραγματικά απολιθώματα μαμούθ από την εποχή των παγετώνων, συλλογές με πετρώματα και θαλασσινά απολιθώματα από την έρημο Σαχάρα– και το Πάρκο Θηλαστικών –όπου θα δείτε από κοντά θηλαστικά του χτες και του σήμερα σε φυσικό μέγεθος.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Μουσείο Ελληνικού Παραδοσιακού Παιχνιδιού, με 300 κατασκευές παιχνιδιών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, καθώς και τα θεματικά πάρκα Αρχαιολογικό Αγρόκτημα και Ελληνική και Παγκόσμια Μυθολογία και η σχέση της με την Παλαιοντολογία. 

ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑ Ανοιχτά όλο το χρόνο ΗΜΕΡΕΣ/ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Σάββατο-Κυριακή: Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων: 11.00-19.00, Μουσείο Ελληνικού Παραδοσιακού Παιχνιδιού, Λαβύρινθος της Μυθολογίας, Αρχαιοελληνικό Αγρόκτημα: 11.00-15.00 ΤΙΜΗ €6 (Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων, Μουσείο Ελληνικού Παραδοσιακού Παιχνιδιού, Αρχαιοελληνικό Αγρόκτημα), €3 (Λαβύρινθος της Μυθολογίας), €10 (θεματικά προγράμματα) 

Πηγή: www.greekguide.com

Επιστροφή