προτάσεις

Επιστροφή
 
+ + -
Έρχεται το εναλλακτικό οικολογικό φεστιβάλ «Γιορτές της Γης»
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

 

 

 Οι «Γιορτές της Γης» είναι μια ιδέα που πήρε σάρκα και οστά για πρώτη φορά πριν από 17 χρόνια, το 2001. Διήρκεσαν 4 ημέρες και συγκέντρωσαν περισσότερους από 5.000 επισκέπτες. Η ανταπόκριση του κοινού θεωρήθηκε ενθαρρυντική, οπότε την επόμενη χρονιά οι «Γιορτές της Γης» επαναλήφθηκαν και διήρκεσαν 6 μέρες. Από τότε, η διοργάνωση των Γιορτών της Γης στα οροπέδια του Σινιάτσικου καθιερώθηκε. Κάθε χρόνο, εδώ και 16 συναπτά έτη, στις αρχές του Ιούλη, οι δραστηριότητες του φεστιβάλ εξελίσσονται στους δρόμους της Βλάστης έλκοντας μια ευρεία ποικιλία ανθρώπων.

Μετά από μια μικρή παύση ενός έτους, το πιο ξέφρενο, το πιο ορεινό, το πιο βουκολοβαλκανικό φεστιβάλ επιστρέφει φέτος ξανά για να σας ανακατώσει το καλοκαίρι.

Όλοι οι φίλοι/φίλες των Γιορτών της Γης, από τους πιο φανατικούς μέχρι αυτούς/αυτές που πέρασαν έστω μια μέρα όλα αυτά τα χρόνια, γνωρίζουν καλά ότι δεν πρόκειται για ένα φεστιβάλ σαν όλα τα άλλα. Γιατί δεν είναι απλά ένα άθροισμα συναυλιών, αλλά καλλιτεχνικές συναντήσεις των μουσικών του κόσμου. Γιατί κόντρα στη λογική της αποξένωσης και του κέρδους, προωθούν την κουλτούρα της συμβίωσης και της αλληλεγγύης. 
Ένα εναλλακτικό φεστιβάλ, με ολοήμερα δρώμενα, με συντροφικότητα μεταξύ των ανθρώπων, με μπόλικη επαφή με τη φύση, με μουσικές του κόσμου που κορυφώνουν τις βραδιές, και κυρίως με τόσες ιστορίες εκτός προγράμματος…
Το πρόγραμμα των μουσικών μας συναντήσεων περιλαμβάνει:

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 Ιουλίου
Λαϊκό γλέντι στην πλατεία του χωριού, με την Βάσω Βασιλειάδου χωρίς είσοδο.

ΠΕΜΠΤΗ 5 Ιουλίου
Baildsa, Βουκολική Διαταραχή, Aptallica (psycho version)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 Ιουλίου
Ματούλα Ζαμάνη, Kocani Orkestar (FYROM), Λάργκο

ΣΑΒΒΑΤΟ Ιουλίου
Villagers Of Ioannina City, Θραξ Πανκς, Balothizer (UK)

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 Ιουλίου

Μεσημεριανό γλέντι στο λόφο του Αη λια

Και το βράδυ:
Χειμερινοί Κολυμβητές, Ρεβάνς, Intermedio

Σιγά σιγά θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των παράλληλων δραστηριοτήτων όπως Θέατρο δρόμου, παιδότοπος, αφηγήσεις παραμυθιών, προβολές, αθλοπαιδίες, πεζοπορίες, εκθέσεις φωτογραφίας κλπ. και, όπως πάντα, το πρόγραμμα στο ελεύθερο κάμπινγκ στον πανέμορφο λόφο του Αη Λία είναι κάτι που δεν ανακοινώνεται αλλά προκύπτει…

Μια προσπάθεια που βασίζεται στη συμμετοχή! 

Οι Γιορτές της Γης προσπαθούν, από το 2001 που ξεκίνησαν, να αποτελούν ένα εναλλακτικό οικολογικό φεστιβάλ που αγκαλιάζει την φύση, καλεί τον κόσμο να δραπετεύσει στην ύπαιθρο, προωθεί την αλληλεγγύη και υπερασπίζεται την διαφορετικότητα, μακριά από το κυνήγι του κέρδους και της εμπορευματοποιηση των πάντων. Η προσπάθεια αυτή, στους πενιχρούς καιρούς και με την ανεξαρτησία που θέλει να διατηρεί δεν ήταν πάντα εύκολη οικονομικά. Όμως όσο και αν πιέστηκε δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει  ότι δεν αξίζει να κάνεις ένα φεστιβάλ με τέτοιο περιεχόμενο αν δε μπορεί να είναι οικονομικά προσβάσιμο σε όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους και φίλες. Έτσι και φέτος, στην επανέναρξη των Γιορτών της Γης, διατηρώντας και αναπτύσσοντας τον χαρακτήρα τους, προσπάθησε οι τιμές του εισιτηρίου αλλά και των μπαρ – κυλικείων να μην αποκλείουν κάποια η κάποιον από τη γιορτή.

Ας αγκαλιάσουμε ξανά το φεστιβάλ ώστε να γίνεται για πολλά ακόμα χρόνια! 

 

info

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 Ιουλίου έως ΚΥΡΙΑΚΗ 8 Ιουλίου

Οι τιμές εισιτηρίων για τις γιορτές της γης 2018 είναι: 
Προπώληση full pass τετραήμερου για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων : 15€
Προπώληση full pass τετραήμερου: 20€
Προπώληση τριήμερο:15€
Εισιτήριο ημέρας: 7€

Σημεία προπώλησης:

Θεσσαλονίκη:
HemingwayΣβώλου 19
Τζαμάλα, Λέοντος Σοφού 18 Στοά Αλλαμάνη
Καφωδείον Ελληνικό, Ελ. Βενιζέλου 45
Δέντρο στο Bar Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου 25

Κοζάνη:
Στου αιώνα την παράγκα, Καμπάνιας 2
Βατρα κούκος Beer Bar, Μουράτη 4Α

Γρεβενά:
Φούιτ, Ηλία Φάσσα 2

Πτολεμαϊδα:
Μανδρακούκος, Βασ. Κωνσταντίνου και Εθνικής Αντιστάσεως
The Old Park Project, Παλιό Πάρκο Πτολεμαϊδας
Κουρείο Φίλιππας, Περδίκκα 8 (Πεζόδρομος)

Λαρίσα:

Στο περίπου… Πατρόκλου 10  

 

Πηγή:www.biscotto.gr 

Επιστροφή