προτάσεις

Επιστροφή
 
+ + -
Ξαναβρίσκοντας την Ειρήνη με τη ΣΟΔΘ
Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

 

 

 Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από το τέλος του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου με τίτλο: ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ σε συνεργασία με το Προξενείο της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης  την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, ώρα 21:00, Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ. Είσοδος Ελεύθερη

Το φθινόπωρο του 2018 σηματοδοτεί την επέτειο των 100 χρόνων από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου αυτής από το Γαλλικό Προξενείο και το Γαλλικό Ινστιτούτο, η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας για ακόμη μία φορά στο Φεστιβάλ των “Δημητρίων” παρουσιάζει το αφιέρωμα “IN TEMPORA BELLI -ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ-”

Μια απόδοση τιμής στους φάρους της μουσικής που δεν έσβησαν ποτέ, παρά τον σκοταδισμό και τη βία της ιστορίας: το 1ο κονσέρτο για πιάνο του Φρ. Σοπέν είναι μια φλόγα ελπίδας που βάλλει εναντίον της καταπίεσης του πολωνικού λαού το 1830, ο Φιλανδός Ζ. Σιμπέλιους τραγουδάει και γιορτάζει την ανεξαρτησία της πατρίδας του, ο Βρετανός Έ. Έλγκαρ, έχοντας επίγνωση της ευθραυστότητας του κόσμου, εξυμνεί την ειρήνη που νανουρίζει ακόμη την Ευρώπη στην αυγή του φονικού 20ου αιώνα, ενώ ο Κύπριος συνθέτης Σόλων Μιχαηλίδης αφιερώνει το έργο του στα θύματα της αγγλικής κατοχής.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου και ώρα 21:00 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ..

ΔΕ 8/10 21:00
Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.
“Επέτειος των 100 χρόνων από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου”

Πρόγραμμα:
W. A. Mozart: Adagio και Fuga, KV546
J. Sibelius: Romance για έγχορδα, έργο 42
E. Elgar: Σερενάτα, έργο 20
Σ. Μιχαηλίδης: In Memoriam – Αφιέρωμα στα Φυλακισμένα Μνήματα
Fr. Chopin: Κοντσέρτο αρ.1 σε μι ελάσσονα, έργο 11

Μαριλένα Λιακοπούλου, πιάνο

Μουσική διεύθυνση: Philippe Forget

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ των Δημητρίων και το Προξενείο της Γαλλίας

Είσοδος ελεύθερη
Επιστροφή