Ο Παιδικός Σταθμός και το Νηπιαγωγείο «ΔΕΛΑΣΑΛ», σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, διοργανώνουν ανοιχτή συζήτηση για γονείς με θέμα: «Κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών προσχολικής και νηπιακής ηλικίας».
Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν τα εξής ζητήματα: • Η πολυδιάστατη δομή της έννοιας της νοημοσύνης. • Τι εννοούμε με τον όρο συναισθηματική και κοινωνική νοημοσύνη; • Η συναισθηματική εκπαίδευση και η καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης. • Μεγαλώνοντας παιδιά με συναισθηματική νοημοσύνη: Ο ρόλος των γονιών.
Εισηγήτριες της συνάντησης είναι η κ. Πορτσέλη Αλεξάνδρα (ψυχολόγος - προσωποκεντρική σύμβουλος, στέλεχος Κέντρου Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ) και η κ. Γαβριέλα Τερζοπούλου (κοινωνική - κλινική ψυχολόγος - συστημική θεραπεύτρια, στέλεχος Κέντρου Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ).
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου – Λυκείου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» την Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 και ώρα 18.30΄.
|