προτάσεις

Επιστροφή
 
+ + -
Συνταγή: Νιόκι πατάτας
Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

 

 

 Νιόκι πατάτας

Υλικά:
1 κιλό ψημένες πατάτες ολόκληρες στον φούρνο με χοντρό αλάτι
300 γρ αλεύρι
150 παρμεζάνα
1 αβγό ολόκληρο + 1 κρόκο
15 γρ Αλάτι 

Εκτέλεση:
Ψήνουμε τις πατάτες στους 200 ‘C για 1-1,30 ώρα. Τις ξεφλουδίζουμε μόλις λίγο κρυώσουν και τις λιώνουμε ελαφριά με ένα πηρούνι. 
Στη συνέχεια ομοιογενοποιούμε μαζί με όλα τα υλικά ζυμώνοντάς τα ελαφριά με τα χέρια μέχρι να γίνει μια ζύμη που να ξεκολάει από το χέρι.
Πλάθουμε σε λεπτές λωρίδες σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε 2,5 cm με μία σπάτουλα.

Τα νιόκι χρειάζονται περίπου 3-4 λεπτά σε άφθονο νερό να βράζει και τα σερβίρουμε με σάλτσα που επιθυμούμε

Η συνταγή είναι από το εστιατόριο Da Vinci του Hotel Nikopolis.
Ασκληπιού 16-18, Hotel Nikopolis, Πυλαία 
T: 2310401040, 2310401000

  

Επιστροφή