προτάσεις

Επιστροφή
 
+ + -
Μένεις Θεσσαλονίκη; 10+1 λόγοι για να μην μείνεις μέσα και αυτή την εβδομάδα
Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

 

 

H πόλη μας, η Θεσσαλονίκη, για ακόμα μία εβδομάδα φαίνεται πως επιλέγει να μην αφήσει ανικανοποίητο το έντονα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δραστήριο κοινό της. Επιλέγει λοιπόν, να διοργανώσει ποικίλες εκδηλώσεις πολιτιστικού και όχι μόνο χαρακτήρα, συνδυάζοντας έτσι περίτρανα το θέατρο, την μουσική, τον κινηματογράφο και το τραγούδι. Επομένως εάν και εσύ είσαι ένας από τους καλλιτεχνικά ανήσυχους κατοίκους αυτής της πόλης, αυτές είναι οι 10+1 καλύτερες επιλογές που έχεις για αυτή την εβδομάδα:

    Ταινία «ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ»: Η ταινία «ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ» (διάρκειας 135 λεπτών), κατατάσσεται στην κατηγορία πολιτικό θρίλερ και είναι ουσιαστικά βασισμένη στην ανείπωτη έως τώρα, προσωπική ιστορία του Έντουαρντ Σνόουντεν. Ο Σνόουντεν αποτελεί μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της σύγχρονης εποχής καθώς φέρνοντας στο φώς τις παράνομες δραστηριότητες παρακολούθησης της NSA, δίχασε την κοινή γνώμη για το αν θα πρέπει να θεωρηθεί ήρωας ή προδότης. Η πρεμιέρα της ταινίας στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες θα γίνει στις 3 Νοεμβρίου 2016.


    Ταινία «7 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα»: Η ταινία (διάρκειας 108 λεπτών) αποτελεί το πιο πρόσφατο κινηματογραφικό δημιούργημα του οραματιστή σκηνοθέτη ΧΟΥΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΜΠΑΓΙΟΝΑ και η οποία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016. Πιο συγκεκριμένα η ταινία παρουσιάζει την ζωή του 12 χρόνου Κόνορ, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του βρίσκεται αντιμέτωπος με πάρα πολλές κακουχίες μεταξύ των οποίων η σοβαρή ασθένεια της μητέρας του, ο σχολικός εκφοβισμός και η εγκατάλειψη από τον πατέρα του. Ωστόσο ένα βράδυ λίγο μετά τα μεσάνυχτα η ζωή του θα αλλάξει εντελώς, όταν ένα τέρας θα εμφανιστεί στο παράθυρο του. Η ταινία, η οποία κατατάσσεται στην κατηγορία περιπέτεια φαντασίας, καταφέρνει μέσω της παιδικής αθωότητας να περάσει ισχυρόρα μηνύματα για την αλήθεια, την πίστη και την διαφορετικότητα.


    Ταινία «Μόνος στο Βερολίνο»: Ένα ζευγάρι της Γερμανίας του 1940, μετά τον θάνατο του γιού τους στον πόλεμο, αποφασίζει να ξεκινήσει μία εκστρατεία εναντίον του Χίτλερ και των Ναζί, γράφοντας και μοιράζοντας σε ολόκληρη την πόλη ανώνυμα μηνύματα με τα οποία καλούν τον λαό να ξεσηκωθεί. Ωστόσο όλα θα ανατραπούν βίαια, όταν ένας επιθεωρητής της Γκεστάπο θα αναλάβει να βρει ποιοι βρίσκονται πίσω από τις επιστολές. Η ταινία (διάρκειας 103 λεπτών) όπως συμπεραίνουμε και από την πλοκή, κατατάσσεται στην κατηγορία δράμα με έντονες πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις. Η προβολή της στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες θα ξεκινήσει από την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2016.


    57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Η μεγαλύτερη γιορτή προς τιμήν της έβδομης τέχνης επιστρέφει για 57η φορά στην πόλη μας, την Θεσσαλονίκη, μετατρέποντας την και πάλι σε καλλιτεχνικό και πολιτιστικό επίκεντρο της Βορείου Ελλάδος. Έτσι από 3 έως 13 Νοεμβρίου 2016 οι φανατικοί σινεφίλ Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις καλύτερες ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο πάντα σε συνδυασμό με σημαντικούς προσκεκλημένους, αφιερώματα και παράλληλες εκδηλώσεις.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


    Παράσταση «NOEXIT»: Η παράσταση είναι βασισμένη στο έργο του Γάλλου φιλόσοφου Ζαν Πωλ Σαρτρ παρουσιασμένο όμως, από την Θεατρική ομάδα ριSκο και το Αβέρτο Θέατρο, μέσα από ένα φίλτρο εξυγχρονισμού, χιούμορ και τραγικότητας. Το έργο διαπραγματευόμενο το επίκαιρο θέμα της ελευθερίας αλλά και των ορίων της, καταλήγει στην παραδοχή της δυσκολίας της ειλικρινούς και ανιδιοτελούς ανθρώπινης επικοινωνίας, κάνοντας με αυτό τον τρόπο, τον θεατή κοινωνό στο θέαμα της κατάρρευσης της προσωπικής εικόνας. Η παράσταση (διάρκειας 90 λεπτών) παρουσιάζεται στο θέατρο Αυλαία.               (Τοποθεσία: Θέατρο Αυλαία, Μέγαρο ΧΑΝΘ, είσοδος από Τσιμισκή Θεσσαλονίκη, Ημερομηνία: Από 17 Οκτωβρίου 2016, Κάθε Δευτέρα και Τρίτη έως και 1 Νοεμβρίου, ώρες: στις 21.00, Τιμές εισιτηρίων: ΚΑΝΟΝΙΚΟ: 10€, ΜΕΙΩΜΕΝΟ: (ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ, ΟΜΑΔΙΚΟ 8 ατόμων) 7€, ΑΝΕΡΓΩΝ: 5 €, Προπώληση: Στο ταμείο του Θεάτρου Αυλαία, ώρες ταμείου: 10.30-13.30 & 17.30-21.00, Πληροφορίες - κρατήσεις: Τηλέφωνο: 6943 649009, www.avlaiatheatre.gr www.facebook.com/Omada Risko ).


    ThessalonikiOpenMic-Stand-upcomedy: Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία του πρώτου OpenMic-Stand-upcomedy, η Ήρα Κατσούδα και ο Ανδρέας Πασπάτης, αποφάσισαν να διοργανώσουν το δεύτερο για την φετινή χρονιά stand-upcomedyOpenMicστο Υπόγειο της Μελενίκου. Στόχος τους λοιπόν για ακόμα μία φορά είναι να προσφέρουν στους Θεσσαλονικείς άφθονες στιγμές γέλιου μέσα από τα πεντάλεπτα κείμενα παλιών αλλά και νεότερων κωμικών, οι οποίοι ως μοναδικά όπλα τους έχουν το χιούμορ και τις γρήγορες ατάκες.         (Με την υποστήριξη του Biscotto.gr και του Mycampus.gr, Είσοδος: 3 ευρώ, Τηλέφωνο Κρατήσεων: 6989481680 (Αποστόλης).
    

6η Παγκρήτια Έκθεση στην ΔΕΘ: Η Παγκρήτια Έκθεση με τίτλο «Κρήτη η μεγάλη συνάντηση» επιστρέφει για 6η φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης (από 30/10/16-05/11/16), έχοντας ως κεντρικό στόχο να αναδείξει στους κατοίκους της Μακεδονίας την υψηλή διατροφική αξία των προϊόντων της Κρήτης. Επίσης παράλληλα με τις εμπορικές και καταναλωτικές δραστηριότητες η έκθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης ­ Πύλη ΧΑΝΘ, θα εμπλουτιστεί από πλήθος πολιτιστικών και χορευτικών εκδηλώσεων.
    

OpenDanceFestivalστο WE:Από Πέμπτη 3/11 έως και την Κυριακή 6/11 οι θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν σε διάφορα είδη χορού, μέσω σεμιναρίων και μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων zumba, salsa, kizombaκαι άλλα. Επομένως εάν και εσύ είσαι λάτρης του χορού και πιστεύεις ότι έχεις τον ρυθμό μέσα σου αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία για να βγάλεις τον χορευτή που κρύβεις μέσα σου!       (Η Είσοδος για τα σεμινάρια και για το πάρτι την ημέρα είναι 3ευρώ και 9ευρώ Full Pass για όλες τις ημέρες, Προπώληση εισιτηρίων: για την Πέμπτη ProDancers Studio Ritmo Art Studio - Σύλλογος Χορού & Επιμόρφωσης ΕΝ ΤΕΧΝΗ, για την Παρασκευή Danza Fuerte Ritmo Art Studio - Σύλλογος Χορού & Επιμόρφωσης, για το Σάββατο ProDancers Studio Danza Fuerte, για Κυριακή Οι Φίλοι της Παράδοσης τηλ.6975950513, για Full Pass από Πέμπτη μέχρι Κυριακή ProDancers Studio Danza Fuerte Ritmo Art Studio - Σύλλογος Χορού & Επιμόρφωσης ΕΝ ΤΕΧΝΗ και για όλες τις ημέρες στείλε μας ένα inbox Open Dance Festival).
   

HalloweenPartyστο WE: Ο Πολυχώρος WEμένοντας πιστός στην διοργάνωση θεματικών πάρτι ήταν αναμενόμενο, ότι δεν θα άφηνε να περάσει έτσι απαρατήρητη η εποχή του Halloween, η οποία τα τελευταία χρόνια γιορτάζεται πολύ έντονα και στην χώρα μας. Έτσι την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 στον πολυχώρο WEθα πραγματοποιηθεί ένα Halloweenπάρτι, το οποίο ως βασικά χαρακτηριστικά του θα έχει την rockκαι discoμουσική καθώς και την έντονα απόκοσμη ατμοσφαιρικότητα της συγκεκριμένης γιορτής.   (Γενική είσοδος 3 ευρώ, χορηγός επικοινωνίας VICE).
   


 

Ομαδική Έκθεση «Ψίθυροι»:Αποτελεί τον συνδυασμό του έργου 24 γυναικών καλλιτεχνών από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και ενός άνδρα. Η έκθεση αυτή (από 4 Νοεμβρίου-7 Ιανουαρίου 2017), η οποία διοργανώνεται από το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης στα πλαίσια του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, έχει ως σκοπό και στόχο να διερευνήσει τις ενδόμυχες και υποβλητικές σκέψεις-ψιθύρους των καλλιτεχνών σχετικά με ζητήματα όπως το φύλο, η κοινωνική ταυτότητα και φόβος ως βαθύτερη ανομολόγητη σκέψη. Όλα αυτά φυσικά αναλύονται μέσα από το πρίσμα του πεπερασμένου χρόνου, ο οποίος μαζί με τα τραύματα που μας αφήνει, μας οδηγεί σταδιακά προς το γήρας.       (Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης - Αποθήκη Β1 > Κεντρικές περιοχές Θεσσαλονίκης , Διεύθυνση: Αποθήκη Β1 (Λιμάνι), Τηλέφωνο: 2310 593270, Μέρες: Τρίτη: 10:00 με 18:00 Τετάρτη: 10:00 με 18:00 Πέμπτη: 10:00 με 18:00 Παρασκευή: 10:00 με 18:00 Σάββατο: 10:00 με 18:00, Εισιτήρια Γενική είσοδος: 3€ Μειωμένα εισιτήρια: 1,5€ Ομαδικά εισιτήρια: 1€).
   

DEKMANTELPRESENTEDBYSTREETOUTDOORS: Ο Ολλανδικός πια θεσμός DEKMANTELFESTIVALέρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πόλη της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016, σε συνεργασία με το ντόπιο θεσσαλονικιώτικο StreetOutdoors. Κοινά στοιχεία και των δύο μουσικών φεστιβάλ είναι, τόσο η διοργάνωση πάρτι σε απρόσμενους και διαφορετικούς κάθε φορά χώρους , όσο και η μουσική ανασκόπηση μέσα από το φίλτρο και την οπτική της undergroundηλεκτρονικής μουσικής. Η προπώληση για την εκδήλωση, η οποία στοχεύει στην ένωση της Ολλανδικής και της Ελληνικής ηλεκτρονικής κουλτούρας, έχει ήδη ξεκινήσει από το καλοκαίρι γι αυτό βιάσου!         (Περιοχή: Πολυχώρος Μύλος, Διεύθυνση: Ανδρέου Γεωργίου 56 Τηλέφωνο: 2310 551 836 - 2310 541 806, Ημερομηνία: Παρασκευή 04 Νοεμβρίου 2016, ώρες: 23:00, Εισιτήρια: Early Bird: 10€ (100 εισιτήρια των 10€ διαθέσιμα μέχρι τις 15.08.2016) 2nd release: 12€ 3rd release: 15€ 4th release: 20€ Προπώληση: www.viva.gr, Public, Seven Spots, Media Markt, Reload Stores, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία).


Εμπρός λοιπόν! Σε μία πόλη τόσο δραστήρια εσύ θα παραμείνεις αδρανής;



www.seleo.gr

Επιστροφή