δημιουργικά εργαστήρια

Επιστροφή
 
+ + -
Δημιουργικός Απρίλης στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου
Τρίτη 4 Απριλίου 2017

 

 

 Απρίλης μήνας γιορτής, της Λαμπρής και του βιβλίου! Ελάτε στην παρέα της Περιφερειακής Βιβλιοθήκης Χαριλάου και απολαύστε την ανάγνωση του αγαπημένου σας βιβλίου, την αφήγηση παραμυθιών, την προβολή αγαπημένων ταινιών, τη χαρά των κατασκευών. Παρακολουθήστε μια ενδιαφέρουσα διάλεξη, μια λογοτεχνική βραδιά, ζήστε τον παλμό της βιβλιοθήκης…

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Εγγραφές από Τρίτη 28/3/2017

Από 3 έως 7 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και τιμούμε το μεγάλο παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν με πλήθος εκδηλώσεων.

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, 6.30 το απόγευμα

Μελωμύθι Μουσική και Παραμύθι!

Αφήγηση παραδοσιακού παραμυθιού με συνοδεία μουσικών οργάνων, για παιδιά 3,5 – 7 ετών, από την ομάδα «Μελωμύθι».

Συντονίζει η ομάδα «Μελωμύθι»:

Αβράμπεκη Πέννυ, αφήγηση – ακορντεόν
Τριχάκης Δημήτρης, λαούτο-φωνή.
Αφιέρωμα στην «Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου»
Με προεγγραφή

ΤΡΙΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, 6.30 το απόγευμα

Παρέα με τα παραμύθια του Άντερσεν

Η αφηγήτρια Ροδάνθη Δημητρέση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), παρέα με τη Χρυσάνθη Βουδούρη, τη Δήμητρα Ζιώγα και μέλη του Εργαστηρίου Αφηγητών της Action Art/Εικαστική Δράση θα φέρουν μαζί τους, τους ήρωες των παραμυθιών του Άντερσεν. Τότε μέσα σε μια στιγμή, θα ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια σας, οι σκανδαλιές τους, τα τραγούδια τους, οι περιπέτειές τους, τα ταξίδια τους, για να δείτε ότι έτσι έγιναν τα πράγματα και όχι αλλιώς.

Για παιδιά 5-8 ετών. Με προεγγραφή

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, 10.00 – 12.00 το πρωί

Γνωρίζουμε τη βιβλιοθήκη και ανακαλύπτουμε τη μαγεία των βιβλίων

Όλα τα βιβλία έχουν εξαφανιστεί από το σχολείο. Παιδιά και δάσκαλοι ψάχνουν να βρουν τι έγινε! Η εξαφάνιση των βιβλίων να έχει άραγε κάποια σχέση με το ότι στο σχολείο έχει τρυπώσει ένας βιβλιόφιλος, βιβλιοφάγος βιβλιοπόντικας;

Αλλά και κάποιος δαγκώνει τα βιβλία στην παιδική βιβλιοθήκη. Άραγε η Λητώ και ο Πάρης θα μπορέσουν να ανακαλύψουν τον αόρατο βιβλιοφάγο;

Διαβάζουμε τα βιβλία «Βιβλιοπόντικας» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου και «Το μυστήριο της Παιδικής Βιβλιοθήκης» της Κατερίνας Τζαβάρα και παίζουμε με το «Ένα βιβλίο παιχνίδι».

Σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης.
Αφιέρωμα στην «Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου»

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, 5.00 το απόγευμα

Φτιάχνω το δικό μου βιβλίο

Βιβλιαράκια φτιαγμένα με εξώφυλλο την ζωγραφιά που θα δημιουργήσουν τα παιδιά και με κενές σελίδες, για να γράψουν ή να ζωγραφίσουν το δικό τους βιβλίο. Εναλλακτικά όποιο παιδί θέλει μπορεί να φτιάξει τον δικό του σελιδοδείκτη.

Με την εικαστικό Νατάσσα Κότσαλα.

Υλικά που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: 4 κόλλες Α4,  ένα κομμάτι ανοιχτόχρωμο χαρτόνι 10×20 εκ. (για τους σελιδοδείκτες), μαρκαδόρους, τέμπερες ή νερομπογιές.

Αφιέρωμα στην «Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου»
Για παιδιά 6 – 9 ετών. Με προεγγραφή

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, 6.30 το απόγευμα

Οι κούκλες λένε παραμύθια…

«Τα τρία γουρουνάκια και ο κακός λύκος» των Αδερφών Γκριμ και «Το λιοντάρι και το ποντικάκι» του Αισώπου θα ζωντανέψουν μέσα από τις κούκλες.

Με τη θεατρολόγο Μάγια Καραπάτσιου και τη νηπιαγωγό Παναγιώτα Αποστολίδου.

Ακολουθεί αφήγηση παραμυθιών «Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι» και «Η τοσοδούλα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τον θεατρολόγο Νικήτα Ζαφείρη, με συνοδεία μουσικών οργάνων από τους μουσικούς Σωτήρη Μάμογλου και Παναγιώτη Τερλίδη

Αφιέρωμα στην «Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου»
Για παιδιά 5 – 8 ετών. Με προεγγραφή

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, 12.00 το πρωί

Η κυρία Φτούσου σε spa Ομορφιάς

Η κυρία Φτούσου, παραμονές του Πάσχα, επισκέπτεται ένα spa ομορφιάς με στόχο να θαμπώσει όλους στο πασχαλινό τραπέζι. Κατά τη διάρκεια του spa όμως έρχεται αντιμέτωπη λόγω της πολυλογίας της και της υπεροψίας της, εκτός από την κυρία Πουά και με τα υπόλοιπα αβγά, που περίμεναν με υπομονή την πολυπόθητη στιγμή της αλλαγής τους για το γιορτινό τραπέζι. Με ποιο αβγό θα έρθει αντιμέτωπη στο τσούγκρισμα; Θα καταφέρει να είναι η νικήτρια ή θα ισχύσει η παροιμία «όποιος κοιτά συχνά ψηλά, γκρεμοτσακίζεται»;

Υλικά που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: δύο αυγά καλά βρασμένα.
Θα βάψουμε αυγά, θα παίξουμε, θα δραματοποιήσουμε, θα ζωγραφίσουμε.

Με τη συγγραφέα – νηπιαγωγό Εύα Κασιάρου
Για παιδιά από 5 ετών με προεγγραφή

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, 6.30 το απόγευμα

Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη φτιάχνουμε μπαλονοκοτοπουλάκια!

Διαβάζουμε το βιβλίο «Το αυγό που δεν ήθελε να γίνει κοτόπουλο» και φτιάχνουμε ένα μπαλονοκοτοπουλάκι!

Με τη νηπιαγωγό Αρχοντία Συριώδη

Η «μωρολέσχη» μας είναι ένας κύκλος δραστηριοτήτων που συνεχίζεται για 5η χρονιά και απευθύνεται σε νήπια 2,5 – 4,5 ετών και τους γονείς τους.

Στόχο έχει να μάθουμε στα παιδιά μας, από την τρυφερή ηλικία να αγαπούν το βιβλίο και το διάβασμα και να χρησιμοποιούν το χώρο της βιβλιοθήκης. Η δράση περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιού και μία μικρή κατασκευή όπου οι γονείς συμμετέχουν ενεργά.

Υλικά που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: 1 μπαλόνι κίτρινο χωρίς σχέδια, κανσόν κόκκινο Α4, κόλλα και πολύχρωμα φύλλα Α4, ότι έχει ο καθένας.
Mε προεγγραφή μόνο με την παρουσία σας στη βιβλιοθήκη

M. TΡΙΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, 11.00 – 12.30 το πρωί

Ζωντανές φωτογραφίες

Αναπαριστούμε και ζωντανεύουμε τους εικονιζόμενους σε διάφορες φωτογραφίες κοινωνικού περιεχομένου.

Θεατρικό παιχνίδι με τις φοιτήτριες της Θεατρολογίας Έλενα Αμανατίδου και Όλγα Γιαννακοπούλου
Για παιδιά 8-10 ετών με προεγγραφή

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, 6.30 το απόγευμα

Μουσικοκινητικές δραστηριότητες με βάση το συναίσθημα της Αγάπης

Εξερευνούμε τους ήχους που παραπέμπουν στο συναίσθημα της αγάπης, τους αποδίδουμε ρυθμικά και αυτοσχεδιάζουμε, δραματοποιούμε το τραγούδι της αγάπης και ακούγοντας χαλαρωτική μουσική εμπνεόμαστε και ζωγραφίζουμε.

Με το μουσικό Παναγιώτη Τερλίδη
Για παιδιά 5 -8 ετών με προεγγραφή

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, 6.30 το απόγευμα

Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη φτιάχνουμε μια πασχαλίτσα!

Διαβάζουμε το βιβλίο «Λίτσα η Πασχαλίτσα» του Antoon Krings και φτιάχνουμε μια Πασχαλίτσα-σελιδοδείκτη!

Με τη Θεατρολόγο Μάγια Καραπάτσιου

Η «μωρολέσχη» μας είναι ένας κύκλος δραστηριοτήτων που συνεχίζεται για 5η χρονιά και απευθύνεται σε νήπια 2,5 – 4,5 ετών και τους γονείς τους.

Στόχο έχει να μάθουμε στα παιδιά μας, από την τρυφερή ηλικία να αγαπούν το βιβλίο και το διάβασμα και να χρησιμοποιούν το χώρο της βιβλιοθήκης. Η δράση περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιού και μία μικρή κατασκευή όπου οι γονείς συμμετέχουν ενεργά.

Υλικά που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: χαρτόνι κανσόν Α4 κόκκινο και μαύρο, ματάκια και κόλλα stick. Προαιρετικά, μαύρο σύρμα πίπας.

Mε προεγγραφή μόνο με την παρουσία σας στη βιβλιοθήκη

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, 6.30 το απόγευμα

Σινεμά στη βιβλιοθήκη

Στη ζεστή παιδική γωνιά της βιβλιοθήκης παρακολουθούμε παρέα με τους φίλους μας την αγαπημένη μας ταινία animation «Son το προβατάκι». Ο Σον είναι ένα έξυπνο, άτακτο πρόβατο, που ζει με το κοπάδι του στη Φάρμα Μόζι Μπότομ υπό την επίβλεψη του Αγρότη και του Μπίτζερ, ενός καλοπροαίρετου αλλά μη αποτελεσματικού τσοπανόσκυλου.

Για παιδιά 4-7 ετών. Με προεγγραφή

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, 6.30 το απόγευμα

Η ώρα του παραμυθιού – Αγαπημένα λαϊκά παραμύθια από όλο τον κόσμο!

Η Χρυσάνθη Αντωνίου αφηγείται λαϊκά παραμύθια πλαισιωμένα με τις νότες του ακορντεόν του Ζωγράφου Σταυρίδη.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών και πάνω, στηρίζεται στην προφορική αφήγηση παραμυθιών και στόχο έχει την ψυχαγωγία των μικρών μας φίλων, την καλλιέργεια της φαντασίας τους και την ενίσχυση της κριτικής τους σκέψης.

Με προεγγραφή

Εργαστήρια για παιδιά

ΤΡΙΤΗ 4 , 18, 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ και 2 ΜΑΙΟΥ στις 5.00 το απόγευμα

Παίζω σκάκι ζωγραφίζοντας

Αναρωτιέστε τι σχέση έχει το σκάκι με την ζωγραφική; Μα το σκάκι είναι Τέχνη! Το σκάκι είναι το ευρύτερα αναγνωρισμένο και διαδεδομένο πνευματικό παιχνίδι και χρησιμοποιείται ως εργαλείο εξερεύνησης και κατανόησης της αισθητικής, των καλλιτεχνικών ρευμάτων, των πολιτιστικών και ιστορικών δρώμενων της κάθε εποχής.

Τα παιδιά περνούν ευχάριστα και δημιουργικά την ώρα τους με ατομικές και ομαδικές ασκήσεις και ζωγραφιές. Γνωρίζοντας τον «βασιλιά των παιχνιδιών» και τους κανόνες του γίνονται μικροί καλλιτέχνες αποκτώντας δεξιότητες, καλλιεργώντας το πνεύμα και την φαντασία, βελτιώνοντας την μνήμη, την υπομονή, την πειθαρχία, την κοινωνικοποίηση.

Ελάτε λοιπόν παιδιά και εσείς να γίνετε καλλιτέχνες σκακιστές “ζωγραφίζοντας” (σ)τη σκακιέρα!

Με τη Φωτεινή Παμπάλου αρχιτέκτων μηχανικό – σκακίστρια – έμπειρη προπονήτρια
Για παιδιά 6 -8 ετών. Με προεγγραφή μόνο με την παρουσία σας στη βιβλιοθήκη

Επιτραπέζια παιχνίδια

Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 3.00 – 5.00 παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια με τους γονείς μας ή με τους φίλους μας!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα για μαθητές σχολείων

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, 9.30 – 13.30 το πρωί

Η μυρμηγκοφωλιά

Ζωντανά έντομα και αληθινά απολιθώματα εκατομμυρίων ετών, που τα παιδιά θα πιάσουν και θα παρατηρήσουν από κοντά.

Οι μαθητές θα μάθουν :

πώς λειτουργεί μια ζωντανή αποικία μυρμηγκιών και τι μας μαθαίνει (επικοινωνία, συνεργασία, σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων)
πώς το έντομο κλαδί καταφέρνει να επιβιώνει χωρίς κανένα άλλο μέσο προστασίας πέρα από το καμουφλάζ του και πώς συνεξελίχθηκε μαζί με τα φυτά
πώς απολιθώματα από ζώα που έζησαν εκατομμύρια χρόνια πριν έχουν διατηρηθεί μέχρι σήμερα και τι πληροφορίες μας δίνουν.
Το υλικό που χρησιμοποιείτε είναι: ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΝΤΟΜΑ – Μία αποικία μυρμηγκιών διαστάσεων 15Χ20 εκ σε μία κατασκευή από plexi glass – Μια μικρή αποικία από έντομα κλαδιά – Ολοκληρωμένος ο κύκλος της ζωής των σκαθαριών με ζωντανά δείγματα από όλα τα στάδια ανάπτυξης (Κάμπια, νύμφη, ενήλικο) όλα τα έντομα που χρησιμοποιούνται είναι 100% ασφαλή (δεν δαγκώνουν και δεν τσιμπάνε) ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ Αυθεντικοί τριλοβίτες και αμμωνίτες πολλών εκατομμυρίων ετών, που τα παιδιά θα πιάσουν και θα παρατηρήσουν από κοντά. Μεγάλη ποικιλία από έντομα και αρθρόποδα σε ρητίνες για παρατήρηση και εξοικείωση.

Το πρόγραμμα επιμελείται ο περιβαλλοντολόγος Παναγιώτης Παπαδόπουλος
Για μαθητές Δ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου

Ξεναγήσεις σε μαθητές σχολείων

Πραγματοποιούνται προγραμματισμένες καθημερινές ξεναγήσεις σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων που στόχο έχουν την προώθηση της φιλαναγνωσίας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το βιβλίο, τη βιβλιοθήκη, να γίνουν αναγνώστες, να μάθουν τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις τους.

Οι ξεναγήσεις συνοδεύονται με αφηγήσεις παραμυθιών και δραστηριότητες σχετικές με το βιβλίο και τη βιβλιοθήκη.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Εγγραφές από Τρίτη 28/3/2017

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, 11.30 το πρωί

Η μόδα αξίζει ή μας κοστίζει

Μελετώνται και συζητούνται οι νέες μοδάτες δίαιτες που τα μέσα επικοινωνίας μας προβάλουν καθημερινά. Μέσα από τη συζήτηση, τις δραστηριότητες και τις πληροφορίες που θα πάρουν οι ενήλικοι από το συγκεκριμένο Project θα έχουν την ικανότητα, αλλά και τις στοιχειώδεις γνώσεις να αντικρούσουν όποια διατροφή τους παρουσιάζεται ως θαυματουργή.

Με τη διατροφολόγο Αλεξάνδρα Γκούζου
Με προεγγραφή

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, 11.30 το πρωί

Μύθοι και αλήθειες για τη διατροφή

Μέσα από την όλη συζήτηση και τις δραστηριότητες τα άτομα θα μάθουν να αξιολογούν κριτικά όσα ακούνε σε σχέση με την διατροφή, αλλά κυρίως να διορθώσουν στο μυαλό τους εσφαλμένες εντυπώσεις. Αυτό ίσως τους βοηθήσει να αλλάξουν τη διατροφική τους συμπεριφορά προς όφελός τους, με τη βοήθεια του διαιτολόγου αλλά και τη δική τους εμπειρία.

Με τη διατροφολόγο Αλεξάνδρα Γκούζου
Με προεγγραφή

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, 7.00 το απόγευμα

Αρχαίο θέατρο για όλους

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 4 συναντήσεων για ενήλικες με στόχο τη γνωριμία με το αρχαίο θέατρο και τη δραματική ποίηση της κλασικής περιόδου.

Πώς παίζονταν το θέατρο στα Μεγάλα Διονύσια; Γιατί συνεχίζουν να μας συγκινούν οι τρεις κορυφαίοι τραγικοί (Αισχύλος, Σοφοκλής, Ευριπίδης) και ο Αριστοφάνης;

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζήτηση με τους συμμετέχοντες, οπτικό υλικό και διαδραστικές ασκήσεις.

Με το θεατρολόγο και υποψήφιο διδάκτορα του Α.Π.Θ. Ζαφείρη Νικήτα.

Πρώτη συνάντηση: μαθαίνουμε για την προέλευση της τραγωδίας από τη διονυσιακή λατρεία, τους δραματικούς αγώνες και τα μέρη του θεάτρου.
Δεύτερη συνάντηση: μαθαίνουμε για τους συντελεστές της παράστασης, το χορό και τα πρόσωπα και τον ορισμό της τραγωδίας από τον Αριστοτέλη.
Τρίτη συνάντηση: μαθαίνουμε για τους τρεις μεγάλους τραγικούς, τις ιστορικές συνθήκες της εποχής τους και τα χαρακτηριστικά του έργου τους.
Τέταρτη συνάντηση: μαθαίνουμε για το σατυρικό δράμα και την κωμωδία του Αριστοφάνη, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με συζήτηση για τις σύγχρονες αναβιώσεις του αρχαίου δράματος.
Το τμήμα είναι κλειστό, οι συναντήσεις είναι ωριαίες και ο αριθμός των συμμετεχόντων ορίζεται στα 15 με 20 άτομα.

Με προεγγραφή

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, 6.00 – 9.00 το απόγευμα

Διαβάζω & αλλάζω

Συμμετέχοντας με ένα μίνι μαραθώνιο ανάγνωσης, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου), σας προσκαλούμε όλους εσάς τους γνωστούς ή άγνωστους Θεσσαλονικείς, συστηματικούς ή όχι αναγνώστες, βιβλιόφιλους ή λάτρες της συγκεκριμένης λογοτεχνίας, να διαβάσετε αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιώργου Ιωάννου «Το δικό μας αίμα».

Οι αναγνώσεις θα διαρκέσουν 3 ώρες.

Δηλώσεις συμμετοχή στο τηλέφωνο 2310 324666

Σε δυο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας που έφυγαν από τη ζωή την ίδια μέρα, τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ  και τον Μιγκέλ ντε Θερβάντες είναι αφιερωμένη η 23η Απριλίου, ημέρα που έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 400 χρόνων, η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθιερώνει με τη σειρά της στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου.

Με κεντρικό μήνυμα «διαβάζω & αλλάζω», οργανώνονται εκδηλώσεις για το βιβλίο και την προώθηση της ανάγνωσης, με σκοπό όχι μόνο να δημιουργηθούν νέοι, αλλά και να κινητοποιηθούν οι παλιοί αναγνώστες, και όλοι μαζί να οδηγηθούν στα βιβλιοπωλεία και στις βιβλιοθήκες όπου ζει και αναπνέει το βιβλίο.

Πραγματοποιούνται επίσης 3 Λέσχες Ανάγνωσης

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, 8.30 το απόγευμα

Λέσχη Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας Ενηλίκων όπου οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα στις 8.30 το βράδυ και στόχο έχει την ουσιαστική γνωριμία με το συγκεκριμένο λογοτεχνικό είδος και τους συγγραφείς που ασχολούνται με αυτό. Τη Λέσχη συντονίζει η χημικός Αγγελική Φατίση και ο ποιητής Τόλης Νικηφόρου.

Την Τετάρτη 5 Απριλίου θα συζητήσουμε και θα αναλύσουμε το βιβλίο «Άνθρωπος χωρίς ανάσα» του Philip Kerr

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 & 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, 6.30 το απόγευμα

Λέσχη βιβλιοφάγων για παιδιά ηλικίας 8-13 ετών, όπου οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Παρασκευή στις 6.30 το απόγευμα

Στόχος της Λέσχης είναι να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τα παιδιά λογοτεχνικά βιβλία, μέσα από ένα νέο πρίσμα! Με όχημα τη μουσική, τα παιδιά ξεκινούν και τελειώνουν ένα μαγικό ταξίδι… όπου στο τέλος κάθε ταξιδιού περιμένουν εκπλήξεις, ακόμη και βραβεία! Μεγάλοι και μικροί ταυτίζονται με τους ήρωες παίζοντας ομαδικά παιχνίδια, σταυρόλεξα και ακροστιχίδες… Η λέσχη είναι διασκεδαστική αλλά και δημιουργική!

Συντονίζει η οικονομολόγος Άννα Δασκοπούλου.

Υ.Γ. Μην ξεχνάμε ότι στο χέρι μας είναι να αγαπήσουν τα παιδιά μας τα βιβλία!
Οι συναντήσεις του Απριλίου είναι αφιερωμένες στην «Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου» (2 Απριλίου) και στην «Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου» (23 Απριλίου)

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, 8.30 το απόγευμα

Λέσχη Ανάγνωσης Ελληνικής και Ξένης Πεζογραφίας Ενηλίκων όπου οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μια φορά κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα στις 8.30 το βράδυ και κουβεντιάζουμε στο «στρογγυλό τραπέζι» της βιβλιοθήκης για ελληνική και ξένη πεζογραφία. Τη Λέσχη συντονίζει η χημικός Αγγελική Φατίση. Την Τετάρτη 12 Απριλίου θα συζητήσουμε και θα αναλύσουμε το βιβλίο «Έθιμα ταφής» της Ηannah Kent

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.
Όσοι δεν ενημερώνουν θα μας φέρουν στη δύσκολη θέση να ακυρώσουμε τη συμμετοχή τους τον επόμενο μήνα.

Σχετικά με τη δράση «Με το μωρό μου στη βιβλιοθήκη…» έχετε δικαίωμα συμμετοχής μόνο στη μία από τις δύο.

Δηλώσεις συμμετοχής: Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310324666).

Έναρξη εγγραφών για συμμετοχή στις δραστηριότητες Τρίτη 28/3/2017

Η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου είναι μέλος του Δικτύου Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου
Νικάνορος 3, Τηλ. 2310 324666
E mail: bibxarilaou@hotmail.gr
Fan page Facebook: https://www.facebook.com/perifereiakivivliothikixarilaou?ref=hl
Google+ : https://plus.google.com/u/0/101450111476681438909/posts
 
Πηγή :thessaloniki guide.gr 
Επιστροφή