Τη Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου στις 19:00μ.μ. στο ΦΙΞ Εναλλακτικό Τεχνοποιείο,θα γίνει η διάλεξη του ιατρού Νικόλαου Χρηστίδη με θέμα : " Οι θεραπευτικές δράσεις των αιθερίων ελαίων στην ανθρώπινη ψυχική και σωματική υγεία ".
Η διάλεξη είναι ανοικτή στο κοινό, για κρατήσεις επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο 2310 500034 ή στο fixinart@gmail.com.
H Αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για την υγεία και τη βελτίωση της ζωής του ανθρώπου. Σήμερα η θεραπευτική και προληπτική δράση των αιθερίων ελαίων, έχει τεράστια επιτυχία σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Η «Αρωματοθεραπεία» της Γαλλικής σχολής δεν είναι συμπληρωματική ή εναλλακτική ιατρική, αλλά αρωματική επιστημονική ιατρική που θεμελιώνεται σε ακριβείς βοτανολογικές γνώσεις και βιοχημικές μελέτες της σύστασης και της δράσης των αρωματικών ενώσεων.
Ο Νικόλαος Χρηστίδης είναι Ψυχίατρος, Ψυχαναλυτής και Αρωματοθεραπευτής – Αρωματολόγος (αρωματικός ψυχολόγος) και Διδάκτωρ στον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό. Είναι ίσως ο πλέον εγκεκριμένος Έλληνας μελετητής των αιθερίων ελαίων και της θεραπευτικής τους δράσης και από τους πλέον έμπειρους κλινικούς αρωματοθεραπευτές.
|