εστιατόρια

Επιστροφή
 
+ + -
Οινοτόπιο Εδεσματόριο
Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

 

 

 Η εξέλιξη της κουζίνας στο Οινοτόπιο Εδεσματόριο είναι ένας από τους λόγους για να αισιοδοξούμε για τον γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης.

Ο Πλάτων Αναστασιάδης και ο ταλαντούχος chef Γιάννης Τσικονδούρας έχουν, εδώ και τέσσερα χρόνια, συνδυάσει το καλό κρασί, τα επιλεγμένα υλικά από την Ελλάδα και το εξωτερικό και τις σύγχρονες τεχνικές παρασκευής και παρουσίασης των πιάτων με σκοπό μια μοναδική γευστική εμπειρία και τα έχουν καταφέρει. Στις ήδη διάσημες πιατέλες με τυριά, αλλαντικά, ιδιαίτερες sauce, στις οποίες έχουμε αναφερθεί αναλυτικά, σταδιακά προστέθηκαν ζεστά πιάτα με το ίδιο δημιουργικό πνεύμα.

 

 

 

Ένα πέρασμα από την κουζίνα

Ο chef Γιάννης Τσικονδούρας μας υποδέχτηκε στην κουζίνα, τη στιγμή που ετοίμαζε τα χειροποίητα ραβιόλια. Εδώ όλα είναι χειροποίητα, μου εξήγησε, ξεκινώντας από το ψωμί. Η προετοιμασία είναι ιδιαίτερα σημαντική για το γευστικό αλλά και το αισθητικό αποτέλεσμα. Χρωματιστό αλάτι, φύτρες, «χώμα» από ελαιόλαδο, sauce, ζελέ, chips από τσορίθο, είναι πανέτοιμα να πλαισιώσουν τα κύρια υλικά του νέου μενού. Οι κινήσεις όλης της ομάδας είναι γρήγορες και συντονισμένες και η καθαριότητα του χώρου υποδειγματική. Τα πιάτα ετοιμάζονται με προσοχή και ανεβαίνουν είτε στο κεντρικό τραπέζι στο ισόγειο είτε στο ατμοσφαιρικό σαλόνι στο πατάρι.
 
 
 
 
Επιλέγοντας από το νέο μενού
 
Το νέο μενού έχει επιλογές για ένα ολοκληρωμένο γεύμα αλλά και για μεμονωμένες επιλογές που θα συνδυαστούν με το κατάλληλο κρασί. Οι επιρροές από τη γαλλική κουζίνα είναι εμφανής αλλά δεν είναι οι μόνες. Παρ’ όλο που θα αναφερθούμε σε ορισμένα από τα πιάτα του μενού, σας προτείνουμε, όταν θα επισκεφθείτε το Οινοτόπι να εξερευνήσετε όλο τον κατάλογο και φυσικά τη wine list. Αξίζει, να δείτε όλες τις προτάσεις, ανεξάρτητα από την τελική σας επιλογή.

Ένα από τα πιάτα που θεωρούμε ότι πρέπει να δοκιμάσει κανείς είναι το Tartar από κοιλιά τόνου με πουρέ αβοκάντο, μπρικ σολομού, wasabi και φύτρες λευκού αρακά. Θεωρούμε ότι είναι από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του εδεσματορίου. Άλλες προτάσεις ορεκτικών είναι τα Στρείδια με ζελέ αφρώδους οίνου και πουρέ αχλάδι και το Foie grass, γεμιστό με τρούφα, ζελέ από λικέρ φουντούκι και gelly πορτοκαλιού. Την προσοχή μας κέρδισε και η Tagliata πάπιας με πουρέ καρότου, συκομαΐδα και σάλτσα πετιμέζι.  Στα κυρίως πιάτα τα Παϊδάκια γαλλικής κοπής που συνοδεύονται με ριζότο κολοκύθας με φυστικοβούτυρο, σάλτσα τρούφας και chips chorizo, η T-bone των 800γρ., o Αστακός σε λίπος πάπιας, με escalop foie grass και σάλτσα passion fruit είναι επιλογές που ξεχωρίζουν. Το γεύμα ολοκληρώνεται με δύο ακόμη επιλογές από Tiramisu, biscuit από φιστίκι Αιγίνης και σάλτσα από φρούτα του δάσους με Ξινόμαυρο ή Ναμελάκα, bitter σοκολάτας σε βάση σοκολατένιου μπισκότου σίκαλης.

 

 

Όλα τα παραπάνω θα τα συνοδεύσετε με εξαιρετικές επιλογές από κρασιά του ελληνικού και ξένου αμπελώνα, φρέσκα ή παλαιωμένα. Το κρασί εδώ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και η σύνδεση του με το menu είναι ουσιαστική.

Όπως είπαμε και στην αρχή, το Οινοτόπι Εδεσματόριο προσφέρει πιάτα εκλεπτυσμένα, αποτέλεσμα μιας δημιουργικής κουζίνας που ξεχωρίζει στη Θεσσαλονίκη. Αξίζει να ζήσετε αυτή την εμπειρία.

 

Οινοτόπι Εδεσματόριο
Παύλου Μελά 28
Τ: 2310272852

 

 

 

Πηγή:https://www.biscotto.gr

 
 

Επιστροφή