μεζεδοπωλεία

Επιστροφή
 
+ + -
«Άλλος Τρόπος»: Με τσικουδιά και μεζέ σε θωρεί στην Πλάτωνος!
Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

 

 

Από το πρωί με καφέ! Το μεσημέρι με τσικουδιά και μέχρι και αργά το βράδυ μαζί με καταπληκτικούς κρητικούς μεζέδες! Ο «Άλλος τρόπος» είναι το διαφορετικό κουτούκι της Θεσσαλονίκης και γι αυτό λέγετε και «Άλλος τρόπος»! Τι το διαφορετικό έχει; Διάβασε για να μάθεις και να σου ανοίξει και η όρεξη

Είναι ένα μαγαζί που μπορείς να κολλήσεις άνετα. Είναι μια καλή «παγίδα» για ανθρώπους που τους αρέσει το ψαγμένο περιβάλλον, η τσικουδιά …και όχι μόνο, οι νόστιμοι μεζέδες και ο …καφές! Γιατί αν πας εκεί για καφέ το πρωί, είναι βέβαιο ότι θα κολλήσεις, αμέσως μετά την πρώτη παγωμένη τσικουδιά και τον πρώτο καταπληκτικό μεζέ, όπως για παράδειγμα ένα απάκι…

Εκεί στην Πλάτωνος, λίγο πιο πάνω από την Εγνατία στο ύψος της Αγίας Σοφίας είναι το κουτούκι αυτό που δημιούργησε πριν από χρόνια, εκεί στην Ερμού ο Γιάννης Σφακιανάκης, εκδότης της Θεσσαλονίκης. Εκεί που μαζεύονταν όλοι οι του κέντρου και το κάνανε στέκι!

Χρόνια μετά, ο Μιχάλης Σφακιανάκης λειτουργεί τον Άλλο Τρόπο λίγο πιο πάνω, όπως λένε οι Θεσσαλονικείς, στην Πλάτωνος!

Γεύσεις ίδιες και καλύτερες! Ατμόσφαιρα, ίδια και καλύτερη! Ένα πραγματικό κουτούκι που ανοίγει την όρεξη όχι μόνο για τους μεζέδες του, αλλά και για μπόλικη συζήτηση…

Ένα μαγαζί με ζωντάνια που ξεφεύγει από τα τυπικά δεδομένα. Κρητικό το στιλ γιατί κρητική καταγωγή υπάρχει όπως και το ταπεραμέντο. Μεζέδες γνήσιοι παραδοσιακοί με γεύσεις που πραγματικά δεν ξεχνιούνται!

Και αν ξεφύγεις λίγο από τη τσικουδιά και τους μεζέδες και το βλέμμα στραφεί στους γύρω τοίχους θα δεις ιστορία. Όχι φτιαχτή, έτοιμη αγορασμένη ως αντίγραφο από κάποιο μαγαζί.

Ιστορία πραγματική. Φωτογραφίες, βινύλιο, βιβλία που μπορείς να διαβάσεις, όχι διακοσμητικά. Ιστορία πραγματική!

Λίγη ανάπαυση και ξεκούραση, συντροφιά με έναν καφέ και ένα βιβλίο, το πρωί, γιατί το μεσημέρι δεν θα αντέξεις και θα γευτείς την τσικουδιά!

Και επειδή η τσικουδιά δεν πάει μόνη της, στον Άλλο Τρόπο ξέρουν και σου φέρνουν για μεζέ το καλύτερο απάκι, το γνήσιο Κρητικό λουκάνικο με σταμναγκάθι, τη σφακιανή πίτα, ντολμαδάκια και άλλα πολλά φτιαγμένα μυστικές παραδοσιακές συνταγές!

Πηγή :  activeman.gr

Επιστροφή